Karan Adaylık Düşüncelerini Basınla Paylaştı

Mithat ÜNAL-Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık Koordinasyon Daire Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediye Meclis Üyesi CHP’li Erdal Karan Neden Anamur Belediye Başkan Adayı olmak istediğini kendi ofisinde düzenlediği basın toplantısında Anamur da ki gazetecilerle paylaştı.

Mithat ÜNAL – Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık Koordinasyon Daire Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediye Meclis Üyesi CHP’li  Erdal Karan Neden Anamur Belediye Başkan Adayı olmak istediğini kendi ofisinde düzenlediği basın toplantısında Anamur da ki gazetecilerle paylaştı. Toplantıda doğrudan gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplayarak başlayan Karan, Anamur’un imkanlarından faydalandığını ve bu nedenle bir vefa borcu olduğunu düşünerek hizmet etme amacı ile Belediye Başkanı olmak istediğini söyledi.

Anamur’un sosyal, fiziki, sağlık, eğitim ve turizm konularında ciddi projeleri olduğunun altını çizen CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Karan, şu anda Aday adayıyım. Parti kurmaylarım tarafından adaylık bana verilirse, bunları detaylı bir şekilde basın aracılığı ile halkımızla paylaşacağım.” Dedi. 5 yıllık siyasi geçmişinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde ciddi bir tecrübe kazandığının altını çizen Karan, bu süreç zarfında Mersin’e ve Anamur’a ciddi kazanımlar sağladıklarının da altını çizdi. Örnek olarak Mersin büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap Seçer’in  öncülüğünde evde bakım hizmetlerinden gençlerin üniversiteye yerleşme başarılarında büyük katkıları olduğunu söyleyen CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Erdal Karan; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer beyle ciddi bir program yaptık. Vahap Bey, Anamurda ilk olarak ötelenen sorunlardan başlayalım dedi.

Öncelikle 20 yıldır problem haline gelen çöp olayını çözdük. Bu çöplerin tamamını Silifke’ye nakliye yaparak burada elektriğe dönüş sistemine çevirdik. Çok da güzel bir sistem oldu. Başkan Bey’e de bu konuda teşekkür ederim. Çok hızlı davrandı. İkinci projemiz su projesi idi, bunu hala yapamadık. Neden yapamadık? Projemiz hazır, finansmanımız hazır, fakat İller Bankası bir türlü projemizi 3,5 yıldan beri  imzalamadı ki bunun sebebi tamamen siyasi Başka hiçbir sebebi yok.” Dedi.   Açıklamalarında Anamur halinin temelinin atıldığını kaydeden Erdal Karan, 2019 yılında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 57 trilyon liralık bir bütçeyi Fen İşleri Müdürlüğüne aktardığını ancak bütün fizibilite çalışmalarını yapmalarına rağmen Çevre Bakanlığından tahsis alamadıklarını söyledi. 3 yıl boyunca Anamur Halinin tahsisini beklediklerini belirten Erdal Karan, “Sağ olsun Anamur Ticaret Odası Yünetim Kurulu, Ankarada çeşitli irtibatlarda bulunarak bunun ruhsatını aldılar. Büyükşehir Belediyesine tahsisini yaptırdılar, biz de zaten hemen inşaatına başladık. Ama Anamur’a ne oldu, 3 Anamur’a 57 trilyon liraya  mal olacak bir hal kompleksi, şimdi 400-450 trilyon liraya bir maliyete çıktı. Dedi. Su işinde olduğu gibi bunda da Anamurlu kaybetti ifadesini kullanarak üzüldüğünü belirterek Karan, Anamur’un mahallelerinde 300 kilometreye yakın bir asfaltlama çalışması yaparak güzel dokunuşlar yaptıklarını belirtti. Okuma yeri açarak emeklilerimizin okuyabileceği bir yer açılmak üzere olduğunu ve eğitim olarak kurs merkezinin kalitesini arttırdıklarını ifade etti.

Anamur da 330 tane aileye evde temizlik ve bakım hizmeti verdiklerini sözlerine ekleyen CHP Anamur Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Karan, bunun yanında Anamur Merkezde, İskelede olduğu gibi asfaltlama çalışmaları yaptıklarını ancak istimlak nedeni ile bazı yerlere giremediklerini ancak bir ay içerisinde çok ciddi girecekleri yerlerinde olduğunu söyledi.  Anamur’u baz alacak olursak her yıl 5 bin avokado fidesi dağıttıklarını ve bunun yıllık 150 dönüme tekamül ettiğini belirten Erdal Karan, 4 yılda 20 bin adet avokadodan 600 dönüme tekamül ettiğine dikkat çekti. 6 aileye biri erkek 25 keçi dağıtımı taptık ki bu her yıl sektörel anlamda 150 girişim demek. Bunu 5 yılda 600 aileye çıkarmayı hedefliyoruz. Kadın girişimci olması önemli.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu kurslarla gençlerimiz bir önceki yıla göre her yıl yüzde 50 oranında başarı sağlıyor. Konuşmasında gazetecilerin İYİ Parti ile olan ilişkilerle ilgili sorularını da yanıtlayan Karan, İYİ Parti ile ciddi ilişkiler içinde olduklarını söyledi. Karan öncelikli anlayışının siyaset değil, hizmet odaklı olduğunun altını çizdi.
MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu