VBKY ile 23 Nisan coşkusu

MHA-VakıfBank Kültür Yayınları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik okurları, kitapların renkli dünyasında hayaller kurmaya davet ediyor. VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) çocuk kitaplığı yerli ve yabancı yazar ve çizerlerin eserleriyle minik okurlarını buluşturuyor. Karla kaplı yolların buluşturduğu iki arkadaş Akça ve penguen Pinku’nun maceralarını konu alan “Arkadaşlığın Paytak Adımları” 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. 

Bir dostluk hikâyesi 

Fatma Nur Kaptanoğlu’nun yazdığı, Rüya Erkan Öcek’in resimlediği hikâyede, yoğun kar yağışı sebebiyle okuluna gidemeyen Akça’nın evde canı çok sıkılır. Evinin camından dışarı bakarken şaşkın bakışlarıyla karların arasında yürüyen Pinku’yu görür. Farklı yaşam koşullarına sahip olan Akça ve Pinku’nun yolları soğuk bir kış gününde birleşerek, sıcacık bir dostluğun temeli atılır. 

Gezegenimizi daha yakından tanıyalım

Ödüllü bilim yazarı, bilimsel içerik üreticisi ve kuantum fiziği uzmanı Dr. Dominic Walliman’ın kaleme aldığı Profesör Astro Kedi isimli kitap serisinin ilki “Profesör Astro Kedi ile Derin Deniz Yolculuk” yayımlandı. Parlak renkler ve eğlenceli karakterlerin modern birleşimiyle hazırlanan illüstrasyonlar ise Tate Modern, New York Times, BBC Radio 4, Apple, Google ve The New Yorker olmak üzere çok sayıda kurumla çalışan Ben Newman’a, çeviri ise Şükran Beklim Devecioğlu’na ait. Profesör Astro Kedi’nin Suzi, Mimi, Pofi, Kurbik ve Astro Fare’den oluşan ekibi, Picton Castle adlı gemileri ile okyanusun en karanlık, derin ve gizemli yerlerini keşfe çıkıyor. Bir araştırma gemisinin içinde geçen hikâye, Kelp Ormanları’ndan mercan resiflerine, Galapagos Adaları’ndan Antarktika’ya, Kuzey ve Güney Kutuplarındaki yaşamlara dokunuyor. 

Cesur kız Evelyn böceklerin izinde 

 

Christine Evans’ın yazdığı ve Yasmin Imamura’nın resimlediği “Maceraperest Böcek Bilimci Evelyn”, potansiyelini keşfetmeye meraklı küçük bir kız çocuğunun doğayla kurduğu ilişkiyi, keşiflerini ve kendi yolunu cesurca nasıl çizebildiğini konu alıyor. 6 yaş ve üzeri okurlar için hazırlanan ve çevirmenliğini Zeynep İrem Çeven’in üstlendiği eser, böceklere doğaya ilgi duyan Evelyn’nin Londra Hayvanat Bahçesi’ndeki böceklerle deneyimlerini, kendine koyduğu hedeflere doğru kararlılıkla nasıl ilerleyebildiğini ve karşısına çıkan engellere rağmen çocukluktan yetişkinliğine uzanan yolculuğun hikâyesini rengârenk resimlerle çocuklara sunuyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu