Team Paribu, Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’ni ve takıma yeni katılan sporcuları tanıttı

 

MHA-Paribu’nun Türkiye’de spor kültürünün geleceğine katkı sağlamak için olimpiyat ruhundan ilham alarak kurduğu Team Paribu, üçüncü yılında da etkisini genişletmeye devam ediyor. Bu yılki hedefleri arasında deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin “sporla iyileşme”sini desteklemeye yer veren Team Paribu, “Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi” başta olmak üzere 2023 planlarını ve takıma yeni katılan sporcularını tanıttı.

 

Türkiye’nin spor ülkesi olma potansiyeline inancıyla 2021 yılında Team Paribu’yu hayata geçiren Paribu, bu yıl Team Paribu Mentor ve Team Paribu Seninle projelerinin içeriğini zenginleştirmeye ve etki alanını genişletmeye devam ediyor. Takıma katılan iki yeni sporcuyla sekiz kişilik bir kadro olarak yoluna devam eden Team Paribu, deprem bölgesine fayda sağlama hedefiyle yeniden yapılandırdığı 2023 planlarını anlattı. 

 

2023 Team Paribu kadrosu A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem’in kaptanlığında; milli cimnastikçi Ahmet Önder, milli modern pentatlet İlke Özyüksel, milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ, milli karateci Dilara Bozan, milli eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ ve bu yıl takıma katılan milli güreşçi Kerem Kamal ve milli atlet Ersu Şaşma’dan oluşuyor. 

 

“Sporun iyileştirici gücünü kullanacağız”

Team Paribu ile Türkiye’de bireysel branşlardaki sporcuları desteklemeyi hedeflediklerini belirten Paribu CEO’su Yasin Oral, 2023 planları için şu açıklamalarda bulundu: “Team Paribu’nun bugün geldiği noktayı görmek bizim için heyecan ve gurur verici. Bu yıl Team Paribu çatısı altında gerçekleştirdiğimiz projeler depremle birlikte yeniden şekillendi. Sporun iyileştirici gücünü kullanarak depremden zarar gören insanlar için neler yapabileceğimize odaklandık. Team Paribu Mentor programında ve İhtiyaç Haritası iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz Team Paribu Seninle projesinde bu bakış açısıyla daha geniş kapsamda çalışmalar yürüteceğiz. Bununla birlikte takımımıza katılan yeni sporcularımızın da katkısıyla genç sporcuların yetişmesini ve Türk sporunu desteklemeye devam edeceğiz.”

 

“Depremden etkilenen bölgelerde spor alanları oluşturacağız”

Team Paribu Proje Yöneticisi Murat Tankut, İhtiyaç Haritası ile hayata geçirilen Team Paribu Seninle projesiyle bugüne kadar Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan 28 okulda 10 binden fazla öğrenciye ulaştıklarını ve 8.210 spor malzemesi ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Bu yıl hayata geçirilmesi planlanan Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu: “Afet bölgelerinde bulunan çocuk ve gençlerin, özellikle deprem sonrasında hayata yeniden bağlanmalarını, sosyal beceriler geliştirmelerini mümkün kılacak aktiviteler organize ederek sporla iyileşmeyi sağlayacağız. Bu bakış açısıyla ilk günden beri bölgede aktif rol oynayan İhtiyaç Haritası ile güçlerimizi birleştirdik. Depremden en çok etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da inşa edilen yaşam kentlerinde spor alanlarının oluşturulmasını hedefledik.”

 

Spor psikolojisi bu yıl da Team Paribu’nun odak noktaları arasında

Team Paribu Seninle ile birlikte Team Paribu Mentor projesinin de bu yılki kapsamı genişliyor. Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber, spor psikolojisinin Team Paribu projelerindeki yerini şu sözlerle anlattı: “Team Paribu Mentor programında bu yıl hem mentee’lere, hem de onların ailelerine yönelik belirli eğitim modülleri uygulayacağız. Ailelerle ‘Sporcu ailesi olmak nedir?’ veya ‘Spor ve okul yönetimi arasındaki dengede ailenin rolü’ gibi farklı konularda yönlendirici çalışmalar yapacağız. Bir yandan Team Paribu Seninle Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’nin de en önemli temalarından biri psikolojik destek olacak. Çocukların negatif duygulardan arınarak anda kalabilecekleri ve kendilerini iyi hissedecekleri rutinler yaratabilmeleri için sporu bir araç olarak kullanacağız.”

 

Team Paribu Hakkında:

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu tarafından kurulan Team Paribu, milli sporcuları desteklemeyi ve geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Ağırlıklı olarak bireysel spor branşlarına destek veren Team Paribu, Türkiye’yi başarıyla temsil eden sporculardan oluşuyor. Team Paribu Mentor programıyla sporcuların kendi branşlarındaki gençlere tecrübelerini aktarması için zemin oluştururken, Team Paribu Seninle projesi ile daha çok genci sporla buluşturabilmek amacıyla okulların spor ekipmanı ihtiyacını karşılıyor. Team Paribu hakkında daha fazla bilgi için https://team.paribu.com/ adresini kullanabilirsiniz.

 

Paribu Hakkında:

2017 yılında kurulan Paribu, alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 7/24 hizmet veren Müşteri Deneyimi İş Birimi ile 6 milyon kullanıcısına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunuyor. Türkiye’nin ilk bağımsız blokzincir projesini geliştiren Paribu, ekosistemdeki farklı projeleri de finansal ve teknolojik yatırımlarla destekliyor. Blokzincir bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürütürken; kültür sanat, spor ve eğitim alanlarında sorumluluk alarak yarının dünyasına katkı sağlıyor. Doğru bilginin kaynağı ParibuLog’da sektöre dair içerikler yayınlıyor. Paribu hakkında daha fazla bilgi için www.paribu.com adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu