Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan  Başlattı

Mithat ÜNAL(MHA) - Bu yıl 6. Sı gerçekleştirilen Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu start Anamuryum Antik Kenti’nden start aldı.

Mithat ÜNAL(MHA) – Bu yıl 6. Sı gerçekleştirilen Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu start Anamuryum Antik Kenti’nden start aldı. Kaymakam Bilal Bozdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in katılımı ile başlayan ve 30 ülkeden 171 profesyonel sporcunun katıldığı turun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer verdi.

Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin kısa gösterisinin ardından Start öncesi kısa bir konuşma yaparak sporculara başarılar diledi.
Seçer, “Özellikle 146 sporcumuz yurt dışından geldi. Mersinimizin uluslararası arenada tanınması için burada gördüklerini anlatmalarını kendilerinden istiyorum.
Özellikle içinde bulunduğumuz Anamurium Antik Şehrini,  gördüğünü bu görkemli görüntüsünü de anlatmalarını istiyoruz. Mersin, özellikle bu süreçten sonra, çok önemli sportif etkinliklerle anılacak. Dünyanın dört bir yanından sporcularımız bu etkinlikler için burada olacak, Spor, barış ve kardeşlik, azim, emek, takım çalışması bunun için bir çok insan için önemli değerli kavramları bize anımsatan bir uğraş alanı. Tüm sporculara tekrar başarılar diliyorum. Güzel bir müsabaka olsun, iyi olan kazansın. Diyorum.” Dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuşmasının ardından kareli bayrağı indirerek startı  verdi. Saat 11:00’de Antik kentten çıkan sporcular, D-400 karayolu üzerini 5 kilometre takip ederek Otogar kavşağından stad yolunu ve İskele yolu üzerinden Anamur’un soğu çıkışındaki Muslu Kavşaktan tekrar D-400 karayolu üzeri Ören Mahallesine döndüler. Sporcular buradan Mersin istikametine dönerek Mamure Kalesi  önünden ilçeden çıktılar. 4 gün sürecek olan 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu bugün Anamur Gülnar turu ve yarında Mut Erdemli Silifke turu ile devam edecek. 13 ilçeyi kapsayacak olan tur Pazar günü sona erecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu