Onur Akay yazdı! Ajda Pekkan Zeki Müren'den nasıl tokat yedi?

MHA-Onur Akay ise bugünkü köşesinde kitabında yer alan Zeki Müren ve Ajda Pekkan’la ilgili bölümü kaleme alarak, magazin tarihinin en büyük sırlarından birini açıkladı.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın 2021 yılında okuyucu ile buluşturduğu “Görmeden Sevmek” isimli şiir, anı ve röportaj kitabı, geçtiğimiz hafta Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki’nin yazarlarından Savaş Özbey’in köşesine, “Zeki Müren, Ajda’ya tokat attı mı?” başlığı ile taşındı. Özbey, yazısında Akay’ın kitabında yer alan ve Zeki Müren’le ilgili dikkat çeken bölümlere yer verdi. Ancak Özbey, “Onur Akay’ın kitabında Zeki Müren’in ilk çıktığı dönem en dişli rakibi Adnan Pekak’tan aktardığı bir başka iddia daha var. O da Zeki Müren’in İzmir Efes Oteli’nde Ajda Pekkan’la sahneye çıkarken, otel odasında Pekkan’a tokat attığı ve ağzını kanattığı iddiası. Sebebi mi? Onu da kitaptan okursunuz artık…” ifadelerini kullanması, Müren’in Pekkan’la yaşadığı olayın detaylarının merak konusu olmasına sebep oldu.

Onur Akay ise bugünkü köşesinde kitabında yer alan Zeki Müren ve Ajda Pekkan’la ilgili bölümü kaleme alarak, magazin tarihinin en büyük sırlarından birini açıkladı. Ayrıca Akay, yaşanan o olayı Müren’in ölümünden önce 19 sene yanında bulunan en yakın dostu Göksenin Çakmak’a da sordu.

Onur Akay yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kitabımda yer alan Adnan Pekak’la yaptığım özel röportajda, bu olayla ilgili sadece şu iddialar var ve Pekak şu ifadeleri kullanıyor:

“İzmir Efes Oteli’nde Ajda Pekkan’la sahneye çıkarken Ajda’yı kendi sevgilisiyle otel odasında basınca tokat atarak ağzını kanatmış.”

Bende Savaş Özbey bu bölümü köşesine taşıyınca, olayı Zeki Müren’in ölümünden önce 19 sene yanında bulunan en yakın dostu Göksenin Çakmak’a sordum. Çünkü Çakmak, 2014 yılında bir gazeteye verdiği röportajda, yıllar önce Zeki Müren’in bir otel odasında sevgilisini ünlü bir kadın pop starla bastığını ve tokatladığını açıklamış, ancak kadın pop starın ismini gizli tutmuştu.

Göksenin Bey, kitabımda yer alan Adnan Pekak’ın açıklamalarını doğruladı ve kendisinin de daha önce isim vermeden açıkladığı o pop starın Ajda Pekkan olduğunu söyleyerek detayları da anlattı.

İşte Çakmak’ın açıklamaları:

“Ben olayı Zeki Müren’in bizzat kendi ağzından dinledim. Adnan Pekak’ın anlattığı tokat atma olayı gerçek. Esas sebep kıskançlık. Zeki Müren sevgilisini Ajda ile birlikte Ajda’nın odasında yakalamış olmasından dolayı, Ajda’yı cezalandırmak amaçlı tokat atıyor. Yani sahne başarısını kıskandığından değil, sadece sevgilisini odada Ajda ile yakaladığından Ajda’ya kızıyor. Zeki Bey önce banyoya bakmış arkadaşı yok. Balkona çıkmasıyla arkadaşını görmüş. Bir tokat arkadaşına atmış ve kovmuş. Ajda titremeye başlamış. İki tokat da Ajda’ya atmış ve ağzının sol tarafı kanamaya başlamış. Ancak birkaç saat sonra özel bir basın toplantısı için Zeki Müren, yine de hiçbir şey olmamış gibi Ajda Pekkan’la kol kola girerek, basına gülücüklerle poz vermek zorunda kalmış.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu