Mersin Satranç Turnuvalarına Akkuyu Nükleer Santrali Rosatom Sponsor Oldu

Mithat ÜNAL-Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaa eden Rosatom Sponsorluğunda, Mersin Bozyazı Anamur Rosatom Bölge Satranç Turnuvası düzenlendi. 8 ve 12 yaş altı olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvaya, Anamur ve Bozyazı bölgesinden toplam da 100 sporcu katıldı.

Mithat ÜNAL-Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaa eden Rosatom Sponsorluğunda, Mersin Bozyazı Anamur Rosatom Bölge Satranç Turnuvası düzenlendi. 8 ve 12 yaş altı olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvaya, Anamur ve Bozyazı bölgesinden toplam da 100 sporcu katıldı. İki gün boyunca devam eden ve Mersin’in tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan turnuva Satranç federasyonu bölge temsilcisi baş hakemi, ve Bozyazı Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz Özcan yönetti. Turnuvalara katılan öğrencilerin büyük bir performans gösterdiğini kaydeden Özcan, Federasyona ve sponsorluğu üstlenen Akkuyu Nükleer İnşaat yüklenicisi Rosatoma teşekkür etti.
Velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlenen turnuvada 8 yaş ve altı katogoride 1.Ahmet Tayyip Limon, 2.Göktuğ Şafak Akdemirci 3.Yusuf Eren Ay ve 12 yaş ve altı katogoride 1. Atlas Toklu, 2.Selim Kağan Kafkasyalı, 3.Ahmet Emir Yılmaz oldu.
Dereceye giren sporcular Gülnar ilçesi Büyükeceli Ulu Resort hotelde 24 Aralık da yapılacak Rosatom Final Turnuvasına katılmaya hak kazandı. Turnuvada sporculara madalya ve para ödülü verildi. Sporcular ödüllerini Anamur Spor Müdürü Doğan Kuz, Bozyazı Satranç ilçe Temsilcisi Yavuz Özcan ve federasyon hakemlerinden aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu