Kütüphane Haftası Anamur da Etkinliklerle Kutlandı

Mithat ÜNAL- Mersin’in Anamur İlçesi’nde 27-31 Mart 59. Kütüphane Haftası açılışı, düzenlenen etkinliklerle başladı. Anamur Belediyesi’nin Muşurup Sanat Sokağı’nda düzenlediği ikinci kitap etkinliklerine Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, ilmin kitap okuma ile geliştiğini belirterek herkesi kitap okumaya davet etti. Protokol heyeti, daha sonra, sanat sokağında kitaplarını sergileyen yerel sanatçılar ve çeşitli yayın evlerinin kitaplarını sergileyen kırtasiyelerin stantlarını gezdiler. Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, bu yıl ‘Kitap İyileştirir’ adlı etkinlikleri kapsamında deprem bölgesine gönderilmek üzere kitap kampanyası başlattıklarını ve kaymakamlık olarakta her stanttan aldıkları kitapları depremzede bölgesine göndererek destek olacaklarını söyledi. 
Bir Sezonda 144 kitap Okuyan Küçük Kızdan Tavsiye Kitap Okuyun
Açılış programının ikinci bölümü ise Anamur Halk kütüphanesinde düzenlenen Anamurlu Şair Abdul Kadir Bulut’u anma programı ile devam etti. Burada kısa bir konuşma yapan Kütüphane Müdürü Harika Yaman dijital ortamın her yönü ile dünyamızı sardığı bu bilim çağında, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Yaman, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi kitap okumaya davet etti. Yazar çift F. Saadet Bilir ve Ali F. Bilir’in konuşmacı olarak katıldığı programda Anamur’lu Şair Rahmetli Abdul Kadir Bulut’un kişiliği, edebi yönü ve kitapları tanıtıldı. Törende en çok kitap Çarıklar Efeler  İlkokulu 4/A sınıfından Gizem İpek Ateş, okuduğu 144 kitapla en çok kitap okuyan öğrenci oldu. Onu,  İlknur Sarı takip etti. Yetişkinlerden ise Murat Oktan ve 65 yaş üstünde ise emekli Öğretmen Fevzi Oktan 82 kitapla örnek oldu.  Hasan Kuş İlkokulu 4/A sınıfından Özge Bulut 44 kitap okuyarak 2. Oldu. 
çocuk okuyucu Yaren Çaltı ve   genç okuyucu Osman Çiçek kitap okumada gençlere örnek olanlardan. Ney Öğretmeni Nevzat Solak ney dinletisi ile katılımcıları mesh ederken, okumanın yaşının olmadığını gösterdiler. Kitap okumada dereceye girenlere pilaketlerini ve ödüllerini Kaymakam Bilal Bozdemir ve Belediye Başkanı Hidayet kılınç verdi. Kitap okuyanların hepsi kitabın rahatlatan ve yol gösteren bir özelliği olduğunu söyleyerek genç yaşlı herkesi kitap okumaya davet ettiler. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu