Koç Topluluğu Deprem Bölgesine Yardımlarını Aralıksız Sürdürüyor

MHA-Koç Topluluğu Şirketleri ve Gönüllülerinden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Deprem Bölgesindeki Çocuklara Destek. 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Koç Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 4 ildeki çocuklara yönelik Koç Çocuk Şenlikleri’ni düzenledi. Koç Topluluğu Spor Kulübü koordinasyonunda Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da Topluluk şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Bilkom, Divan, Düzey, Entek, Ford Otosan, Opet, Otokoç Otomotiv, Sendeo, Tüpraş, Yapı Kredi ve gönüllülerin destekleriyle düzenlenen etkinliklere binlerce çocuk katıldı.

 

Depremden etkilenen illerde geniş çaplı bir yardım seferberliği sürdüren Koç Topluluğu şirketleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara yönelik Koç Çocuk Şenlikleri’ni düzenledi. Koç Topluluğu Spor Kulübü koordinasyonunda Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’da düzenlenen etkinliklere Aygaz, Arçelik, Beko, Bilkom, Divan, Düzey, Entek, Ford Otosan, Opet, Otokoç Otomotiv, Sendeo, Tüpraş ve Yapı Kredi destek verdi. 

 

Kahramanmaraş’ta Karacasu konteyner kentinde, Hatay’da KYK kız öğrenci yurdunda, Adıyaman’da Mansur Yardımcı Stadı’nda, Malatya’da ise Malet konteyner kentinde gerçekleştirilen Koç Çocuk Şenlikleri’ne 3 binden fazla çocuk katıldı. 

 

Şenliklerde görev alan Koç Topluluğu gönüllüleri, etkinliklerden önce çocuklarla iletişim konusunda uzman psikologlardan eğitim alırken; etkinlik programı da pedagogların tavsiyeleri ile oluşturuldu. Futbol ve basketbol gibi spor aktivitelerinin yanı sıra, yüz boyama, çamur eller atölyesi, drama atölyesi, top havuzu ve oryantiring (yön bulma) parkuru gibi etkinliklerin düzenlendiği şenliklerde çocuklar keyifli vakit geçirdi. Topluluk şirketlerinin ve çalışanlarının katkıları ile hazırlanan hediyeler de çocuklara armağan edildi.

 

Koç Topluluğu Deprem Bölgesinde Konteyner Kentler İnşa Ediyor

Depremden etkilenen illerde ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak için ilk günden itibaren Kriz Koordinasyon Merkezi kurarak, Topluluk şirketleriyle birlikte kapsamlı bir çalışma yürüten Koç Holding, bölgeye desteğini aralıksız sürdürüyor.  

 

Koç Holding’in, Topluluk şirketleriyle birlikte deprem bölgesinde 4 farklı şehirde inşa edeceği toplam 5 bin konteynerden oluşacak konteyner kentlerde, yaklaşık 20 bin kişi ikamet edecek. Konteyner kentler ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle; kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engelliler dâhil olmak üzere farklı grupların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak inşa ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu