Kılınç Sözünü Tuttu, Doğalgaz’ın Temeli Atıldı

Mithat ÜNAL/(MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi, nihayet doğalgazına kavuşuyor. Anamur Belediye Başkanı hidayet Kılınç, yaklaşık 2 yıl önce verdiği sözü tuttu. Bugün saat 10:00’da Anamur Kalınören Mahallesi Şehit Lütfi Özdemir Parkı özerinde yapılan törenle Anamur’a gelecek olan doğalgaz şebekesinin temeli törenle atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende, konuşan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bu günün Anamur için bir milat olduğunu söyledi. Bazıları tarafından ütopik olarak görülen bu projenin bugün temelini atmanın onur ve gururunu yaşadıklarını kaydetti. Katılımcılara ‘Hoşgeldiniz.’  Diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “ Biz bunu söylediğimizde, inanan insan sayımız azdı. Çünkü bir ütopya olarak görüldü. Ama ben inanıyordum ki, takip edilen peşi bırakılmayan, haklı olduğu konuda hakkı alacağı noktasında hiç tereddüdüm olmadı.  Tabi biraz fazla gittik geldik, fazla kapılar aşındırdık. Ama şükürler olsun, Anamur için tarihi bir gün olan bu güne kavuştuk.” Dedi. Bu konuda kendilerine yardım eden enerji Bakanına,  Enerji Piyasa Kurulu Başkan ve Yardımcısına, Bunun yanında BOTAŞ Genel Müdürü ve Genel Midir Vekiline ve Cumhur İttifakına teşekkür eden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, katılımcılara da geldikleri için ayrıca  teşekkür etti.  Başkan Kılınç, Mersin büyükşehir Belediyesi’nin kabul etmediği doğalgaz dağıtım şebekesi yol dağıtım tahribat bedelini vatandaşa yansıtmayacaklarını ve Anamur Belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını söyledi. 
Doğalgaz Dağıtım Şirketi Aksa Mersin Bölge Müdürü Tufan Dumanda konuşmasında, Anamur ilçe şebekesini hızlı bir şekilde geçen yıl lisans alanlarına kattıklarını ve ilk etapta bugün 2023 yılı Anamur doğalgaz dağıtım şebekesini başlattıklarını söyledi. Şebekenin Anamur’a hayırlı olmasını dileyen Duman, ilk etapta bu yıl içerisinde 20 kilometre polietilen ana şebeke montajı gerçekleştireceklerini ve 10 kilometre de servis ve bağlantı hattı montajı gerçekleştireceklerini söyledi. Böylece Ekim sonu ve Kasım Ayı başında 4 bin 200 konuta gaz akışını sağlayacak şekilde şebekeyi oluşturarak test yapmayı planladıklarını ifade etti. Öncelikle Yeşilyurt ve Sağlık Mahallesinde şebeke sistemini hayata geçireceklerini kaydeden Doğalgaz Dağıtım Şirketi Aksa Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman önümüzdeki yılda da ilçenin geri kalanında talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Duman, bir soru üzerine özel taleplerde de bağlantı giderlerinin, enerji piyasası kurulu şartlarında vatandaşa yüklenmeyeceğini ve şirket tarafından karşılanacağını belirtti.  
Yüklenici Firma Akcadağ İnşaat Adına konuşan Proje Koordinatörü  Murat Çat da konuşmasında, Tecrübelerimiz doğrultusunda,  Anamur da yapılması planlanan yatırıma sektördeki tecrübemiz ve deneyimlerimiz ile en kısa sürede Anamur halkını doğalgazla buluşturmayı hedefliyoruz.” Dedi.  
Konuşmaların ardından temelin atıldığı bölgeye geçen Başkan Kılınç ve  beraberindekiler, kesilen kurban eşliğinde dualar okudular.  Tören, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Doğalgaz Dağıtım Şirketi Aksa Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman’ın, doğalgaz  boru hattını kazılan bölgeye yerleştirmeleri ile son buldu. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu