Kaş Turizme Yine Araç Yangını Saldırısı

Mithat ÜNAL-Mersin’in Anamur İlçesi’nde turizm seyahat hizmeti veren Kaş Turizmin Gazipaşa Hava limanı ile Anamur arasında Tur yapan servis aracını yine yaktılar. 4. Kez servis aracı kondaklanan Kaş’a  meslek arkadaşları ve Anamur sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından destek geldi. Turizm Acente sahibi Hüseyin Kaş, şahsın işletmenin arka kısmında duran bir motosikletin deposundan çaldığı benzini dökerek aracını yaktığının güvenlik kameralarında göründüğünü söyledi.  Son 5 yılda 4. Aracının yakıldığını kaydeden Hüseyin Kaş, olayın rekabetten kaynaklanmasından şüphelendiğini söyledi.  Kendisinin ve ailesinin hayatından da endişe duyduğunu belirten Kaş, “Üzülüyorum, üzgünüm. Umarım bir an önce bu eylemi gerçekleştiren şahıs bulunur.” Dedi. Hüseyin Kaş’a minibüsçü arkadaşları destek için araçları ile şirket önünde toplandılar. 
Anamur Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tufan,  Önceki Başkan Feridun Torunoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz ve Turizm Derneği Başkanı Fatih Şen de Kaş’a destek için katıldılar. 
ANTSO Başkanı Mehmet Tufan, Bu tür davranışların rekabet ahlakına sığmadığını ve kimsenin insanın ekmeği ile oynayamayacağını söyledi. Anamur’un gelişmeye müsait küçük bir turizm beldesi olduğunun altını çizen Tufan, Emniyet Müdürümüz Kaymakamımız ilgileniyorlar. İnşallah yapan yakalanır. Arkasında biri varsa o da çıkar. Yazı günah. Gerçekten maddi kayıptan ziyade manevi manevi kaybımız kötü. Güzel bir sıfatlandırma değil. Bu dördüncü olay, aynı kişiye dördüncü olay. Anamur için de kötü bir durum.” Dedi. Esnaf Kefalet kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir de bu durumun nahoş bir durum olduğunu söyledi. Bunun son olmasını istediğini belirten Özdemir; “Öncelikle kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bunun da son olmasını diliyorum. Bir an önce faillerinin bulunmasını istiyorum.” İfadesine yer verdi. Bu tür işlerden sadece şahısların değil, Anamur’un zarar gördüğünü kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, devletin zarar gördüğünü ifade etti. Emniyet Güçlerinin, Savcılığın ve Kaymakamın yoğun olarak çalıştığını kaydeden Yılmaz; “ devletin gerek kaymakamlığı, gerek emniyet güçleri gerekse adli makamlarımız bu işin üzerindeler. Hemen hemen üç aşağı beş yukarı da vatandaş belli.” Diyerek Hüseyin Kaş’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu