Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıl Dönümünde Gençler Göz Doldurdu

Mithat ÜNAL(MHA)-Anamurda 19 Mayıs 2023 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı 104. Yıl dönümü Anamur’da özellikle Takwondo ve Karate grubu gençlerin bir birinden güzel gösterileri ile renklendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Anamur Gençlik ve Spor Müdürlüğü Atatürk Anıtına çelenk sundu.  Programa, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gençlik ve Spor Müdürü Doğan Kuz, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. 
Törende Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor Müdürü Doğan Kuz yaptı. Kuz konuşmasında, Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.’ Sözünü hatırlatarak, özgürlüğün Türk Milletinin karakterini yansıttığını söyledi.
 “19 Mayıs 1919 da Samsunda yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bu günkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz.” Diyen Kuz konuşmasının gençlere hitap eden bölümünde ise; “Sevgili gençler binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.” İfadesine yer verdi.  Öğrencilerin gençlik adına yaptıkları konuşma ile Ata’ya cevabının yer aldığı programda, öğrenciler şiirler okuyarak programa renk kattılar. Anamur Halkeğitim Merkezi Müdürlüğünün katkıları ile sergilenen Anamur Halkoyunları ve gösterilerde Takwondo ve karate gruplarının gösterileri nefesleri kesti. Program, bu yıl Gençlik ve spor Müdürlüğünün okullar arası voleybol ve basketbol turnuvalarında ilk üç dereceye giren takımlara protokol heyeti tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu