Doğalgazdan Anamurda İlk Etapta 4 bin Hane Yararlanacak

Mithat ÜNAL-(MHA) Anamur  Doğal Gaz Şebekesi altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Çarşı içerisinde 20 kilometre ve normal hat olarakta dağıtım şebekesine bağlanması için 10 kilometrelik ana boru hattı döşeme çalışmalarına başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, 2023 yılı içerisinde talepler doğrultusunda dağıtımların başlayacağını söyledi. 
Sağlık Mahallesi ve Yeşilyurt Mahallesinde olmak üzere öncelikle iki mahallede çalışmaların başlatılacağını kaydeden Çelik, Kalınören mahallesindeki temel atma işleminin gerçekleşmesinin ardından dağıtım şebekesi hattı için de ilk kazmanın vurulmuş olduğunu söyledi. 
Doğal Gaz’ın Anamur’a gelmesinin ilçemiz için bir milat olduğunun altını çizen Başkan Çelik, “Doğal Gaz’ın ilçemize gelmesi için çok kapılar aşındırdık. Ama sonunda başardık. Başarmak zorundaydık. Çünkü bu projeyi hayata geçirmek için Anamur’a söz vermiştik.  Bu güne kadar Anamur’a ne söz verdiysem yaptım. Bundan sonra da verdiğim sözlerin tamamını yapacağıma da inancım tamdır. Çünkü Arkamda Anamur halkı var. 
Gücümüzü Önce Allah’tan sonra da siz değerli Anamurlu hemşerilerimden alıyorum.” Dedi. Doğalgazın hayata geçirilmesinden sonra mutfak maliyetinin 4’te bire düşeceğini söyleyen Başkan Çelik, “Bu ne demek? Bu, şu anda 350 TL mutfak yakıt maliyetinizin yaklaşık 80-100 TL’te düşmesi demek. Bu ne demek, Anamur’lu gençlerimize yeni istihdam demek. Bu Anamur için tarihi bir gün demek. Çok kapılar aşındırdık ama başardık. Bunun için enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza, Enejri Pyasa Kurulumuza ve Cumhur İttifakına teşekkür ediyorum.” Dedi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu