Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt İstanbul Aydın Üniversitesi’ne Konuk Oldu

MHA-Başarılarıyla adından sıklıkla söz ettiren Akademi Derneği Başkanı, akademisyen, stratejist ve ünlü yazar Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne konuk oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Adil Salepçioğlu moderatörlüğünde, birçok farklı bölümden katılım sağlayan lisans öğrencilerine çevrimiçi ortamda hitap eden Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, öğrencilerin kariyer gelişimi için altın tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasında özellikle iyi bir iletişim becerisine sahip olmanın hayatımızda ve kariyerimizdeki rolüne dikkat çeken Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Güçlü iletişim becerilerine sahip olmak, kişisel ve profesyonel yaşamınızda başarıya giden yolda vazgeçilmez bir unsurdur. İletişim becerilerimizi her daim geliştirmeye gayret göstermeliyiz. Bu, hayatımızda başarıya giden yolda tüm kapıları ardına kadar açacaktır. Bununla birlikte, kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyin ve mutlaka bu hedeflere yönelik adımlar atın. Planlı bir şekilde çalışmak, kariyerinizde ilerlemenizi sağlayacaktır. Diğer taraftan, ilgilendiğiniz sektörleri ve işleri araştırın. Sektörün trendlerini, istihdam olanaklarını ve gereksinimlerini anlamak önemlidir. Bu sayede gelecekteki iş olanaklarına yönelik daha bilinçli kararlar alabilirsiniz” dedi.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ayrıca, “Şimdiden, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye gençliği olarak sizlerin, potansiyeliniz, enerjiniz, yaratıcılığınız ve yenilikçi bakış açınızla bizler ve ülkemizin geleceği için çok değerlisiniz” şeklinde konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Adil Salepçioğlu ise öğrenciler ile paylaşmış olduğu değerli tavsiyeler sebebiyle Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’a teşekkür etti.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, 26 Mayıs 2023’te İstanbul Aydın Üniversitesi’netekrardan konuk olacak ve gençlere Kariyer Gelişimi İçin Altın Tavsiyelerde bulunmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu