Beğenal ve Egemen Gübre’den Üreticiye Bereketli Hizmet

Mithat Ünal/Gürel Bolluk/Ayşe Şahin-(MHA)-Bozyazı Beğenal Tarım ve Türkiye’nin organik ve minorganik gübrede tercihi Egemen gübre üretici için bayilik anlaşması imzaladı. Beğenal Tarım İşletmesi önünde yapılan anlaşma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Soner Kara, Bozyazı İlçe Tarım Müdürü Remzi Bardak, Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Bozyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Duru, Egemen Gübre Genel Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Uzun, Pazarlama Müdürü Osman Şen,  Minorganik  Genel Müdürü Celalettin Keçeci, siyasi parti ilçe başkanları, üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın çalıp söylediği marşlarla karşılandı. Şehitler Camii İmamhatibi Beytullah Karabacak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti’nin ardından Bozyazı Dereköyü Mahallesi Sumak Camii İmamhatibi Nursi Talha Yıldırım dua okudu. 
Törende, Beğenal Tarım, Bozyazı Vana ve Dumanlama Makinesi üretim yönetim kurulu başkanı İlkay Atmaca, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Minorganik  Genel Müdürü Celalettin Keçeci birer konuşma yaptılar.  Konuşmacılar, Bozyazı başta olmak üzere Türkiye genelindeki üreticilere, Bozyazı Vana ve Dumanlama Makinesini yeni teknoloji ile donatarak tarımsal üretimde büyük bir yenilik sağlayan Beğenal Tarım’a teşekkür ettiler. 
Beğenal Tarım yönetim Kurulu Başkanı İlkay Atmaca bütün katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Konyadaki Bozyazı Vana firmamıza, içme suyu ishale hatlarında kullanılan vanaların, tarımsal sulama ve yangın hindranlarının vantuz ve  çek gözlerinin üretimini yapıp, DSİ’ye, İller Bankasına, Belediyelere, İl Özel İdarelerine ve buralarla iş yapan müteahhit firmalara da satış ve sevkiyatını yapmaktayız. Ayrıca belirli dönemlerinde ihracat yaparak, ülkemize dövüz getirisi sağlamaktayız.” Dedi. Son olarak yakın bir tarihte Akkuyu Nükleer Santraline vana ve hindrantları teslim ettiklerini kaydeden Atmaca, Bozyazı Sevdalısı ve Mersin aşığı olduklarını  da sözlerine ekledi. Bugün TOGG’un yollarda olduğuna dikkat çekerek Bozyazı’ya da istediklerini söyleyen İlkay Atmaca, “Bugün burada her şey kaliteli. Beğenal Tarım her daim kalitenin yanındadır. Onun için Egemen Gübredir. Onun için Minorganiktir. O’nun için Tarsestir, onun için Cantarsestir.” Dedi. 
Kılınç’tan Beğenal’a Övgü
Tören öncesi Beğenal Tarım işletmesini gezen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, girişimci ve araştırmacı yapısından dolayı öncelikle Beğenal Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Atmaca’yı tebrik etti ve bölgemizi bir marka olarak Türkiye genelinde tanıttığı için de teşekkür etti. Pandemi döneminde Anamur Belediyesi’ne de bir ilaçlama makinesi hediye ettiklerini belirten Başkan Kılınç; Öncelikle sevgili kardeşime teşekkür ediyorum. Tabii ufku açık bir arkadaşımız, ufku açık bir kardeşimiz. Kendisini kutluyoruz. Pandemi süresi içerisinde mesela bize kendi ürettiği, sisleme makinesini getirerek hediyede etmişti. Bozyazı’ya böyle bir yeri açtığı içinde tebrik ediyorum.” Dedi. Yaklaşık 300 bin liralık hediyenin dağıtıldığı törene katılan bin 500 kişiye yemek ikramında bulunuldu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu