Anamur ve Bozyazı Engelli Gençlerimiz Tezkerelerini Garnizonda Aldı

Mithat ÜNAL(MHA)-Engelliler haftası münasebeti ile Anamur Engelli Dayanışma Derneği Başkanlığı ve Anamur  Garnizon  Komutanlığı tarafından engelli gençlerimiz için müşterek terhis töreni düzenlendi.  Temsili askerlik töreninde, engelli gençlerimiz tezkerelerini aldılar.  Anamur Engelli Dayanışma Derneği (ANED) Başkanı Hikmet Narcının daveti ile  törene, Bozyazı Engelli Dayanışma  ve Yardımlaşma derneği Başkanı Adem Veys ve Bozyazı Engellileri ve aileleri de katıldı. Garnizon Komutanlığında düzenlenen törene, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Anamur Dernek Başkanı Hikmet Narcı, Bozyazı Dernek Başkanı Adem Veysi, engelli gençlerimiz ve aileleri katıldılar. Albay Taner Tükel, gençlerimizin sevinci ve heyecanının askerliğe ne kadar önem verdiklerini ve sevdiklerini ortaya koyuyor. Bu anlamda biz de onlarla aynı heyecanı yağıyor ve paylaşıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Engelli Dayanışma Dernekleri Başkanlarıma gençlerimize ve kıymetli anne babalarına teşekkür ediyorum. Tezkereleriniz hayırlı olsun.” Diyerek duygularını dile getirdi. 
Anamur Engelli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ANED) Başkanı Hikmet Narcı da konuşmasında, Engelliler haftamızın son günü olan 16 Mayıs’ta Garnizon Komutanımız Albay Taner Tükel ile  düzenlemiş olduğumuz bir günlük temsili askerlik programı muhteşem geçti.  Emeği geçen değerli rütbeli subaylarımız astsubaylarımız er ve erbaşlarımıza katılımcılar,  bizi yalnız bırakmadınız. Değerli ailelere ve özel dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.  Yine Allah izin verirse geleneksel olarak  her sene ki yaptığımız gibi temsile askerlik yaptırma çalışmalarımız faaliyetlerimize devam edeceğiz Herkesten Allah razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.  

Temsili askerlik töreninin ardından gençler ve aileleri Garnizon komutanlığında misafir edilerek yemek ikramında bulunuldu. Gençler bayrak ve silah eşliğinde verdikleri yemin töreni ile askerlikleri başladı. Yapılan temsili askerliklerini  komutanlarının emirleri doğrultusunda başarı ile gerçekleştiren gençler, daha sonra terhis belgelerini alarak askerliklerini tamamladılar. 
Çocuklarının askerliklerini izleyen aileler duygulu anlara şahitlik ettiler. Gençlerin gösterdikleri gayretler ise görülmeye değerdi. Gençler yakınları ve aileleri ile birlikte gerçek askerler tarafından Garnizon Komutanlığı içerisinde gezdirilerek bilgi verildi. Terhis belgeleri takdim edilen gençler,  daha sonra askeri elbiseleri de kendilerine hediye ederek uğurlandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu