Anamur Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Bilim Avcıları, Teknofest Türkiye 3. Sü Oldu

Mithat ÜNAL Muhabir Haber Ajansı(MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu’nun bilim avcısı öğrencileri, Teknofest’in bu yılki bilim yarışmalarında Türkiye 3. sü oldu.  Şehit Şükrü Ünlü 5/E sınıfından Melis Azra Yılmaz ve Ela Su Uysal Fen Bilimleri öğretmenimiz Elmas Berna Yılmaz’ın danışmanlığında TEKNOFEST-İnsanlık yararına teknoloji alanında sunmuş oldukları Selsavar projesiyle Türkiye 3.sü oldu.  Yaptıkları sistemin, Selsavar, otomatik mazgal temizleme sistemi olduğunu kaydeden projeyi hayata geçiren,Şehit Şükrü Ünlü 5/E sınıfından Melis Azra Yılmaz; “Mazgal içine yerleştirdiğimiz sensör sayesinde mazgalın belirli bir doluluk oranına gelmesi sonrasında otomatik olarak devreye girer ve mazgalin temizliğini yapar. Mazgal içine yerleştirilen platform gelen atıkları sensör sayesinde algılayıp, ileri geri hareket eder ve atıkları depoya sürükler.” Dedi. 
Sistemin kendi kendisini ve ortamı nasıl temizlediği konusunda ise aynı sınıftan Ela Su Uysal; “Depo, istenilen doluluğa ulaştığında, yetkililere sms gönderir. Tıkanıklığı en aza indirip şehirde sel riskini azaltmayı amaçlar.” İfadesine yer verdi. Rehber öğretmen Fen bilimleri Öğretmeni Elmas Berna ise, okulun Bilim Avcıları ekibimizin projesi teknofest sergi alanında büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “Bu gururu bize yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 
Okul Müdürü Yusuf Batkı, okulunun öğrencilerinin ve klavuz öğretmen ekibinin bu başarısından duyduğu memnuniyeti, “Teknofest ‘insanlık yararına teknoloji yarışması’ alanında Selsavar projesiyle katılan Bilim Avcıları ekibimiz Türkiye 3.sü oldu. Bu hem okulumuz için, hem Anamur’umuz hem de Mersinimiz için büyük bir onur kaynağıdır. Bizleri destekleyen Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze,  danışman öğretmenlerim ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederim.” Dedi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu