Anamur HEM Cumhuriyetimizin 100. Yılına Damgasını Vurdu

Mithat ÜNAL- Anamur Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, çeşitli dallarda açmış olduğu bin 139 kursla 18 bin 728 vatandaşımıza umut ışığı oldu. 

Mithat ÜNAL- Anamur Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, çeşitli dallarda açmış olduğu bin 139 kursla 18 bin 728 vatandaşımıza umut ışığı oldu.   Anamur Kaymakamlığının organizasyonunda gerçekleşen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tertip ettiği kutlamalarda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de her kurs merkezinden yapılan etkinliklerle kutlamalara imzasını attı.  Halk Eğitimi Müdürü İsa Çelebi, Müdür Yardımcıları Murat Ulusoy ve Celal Tilgen ile harekete geçerek bu yıl, cumhuriyetimizin yüz yaşına gelmesinden dolayı Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak bu süreçte yapılacak çalışmaların,  her kursta, her branşta, 100. Yıl temalı olacağını her platformda dile getirdiler.  Halk Eğitimi Müdürlüğü Usta Öğreticileri de tüm çalışmalarında bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı temalı konular işleniyor. Halk Eğitimi Müdürlüğü ‘Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılması konusunda gençlere verilen eğitimlerde görev alan Usta Öğreticiler de kursiyerleri ile birlikte,‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice yüz yıllara.’ Diyerek Cumhuriyetimiz adına besledikleri duygu ve düşünceleri dile getiriyorlar. Halk Eğitim Müdürü İsa Çelebi, son bir yılda, açılan  bin 139 kurs ile toplamda 18 bin 728 vatandaşa kurs verdiklerini söyledi. Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Çavuşpınarı Parkında, Kurslarımızı tanıtarak kurslarımızda üretilen ürünleri sergilediklerini ifade eden Çelebi, Halk Eğitim Müdürlüğü kurslarında üretilen ürünlerden İskele Mahallesinde oluşturulan 150 metre karelik stantta, kurslarımızda üretilen ürünlerin tanıtımını ve satışını yaptıklarını ve bu tanıtım ve satışlardan şimdiye kadar 150 bin TL’lik satış yapıldığını ifade etti.
‘Her zaman, Her yerde, Her alanda, Herkes için eğitim’ anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Çelebi; “Bu süreçte bizlere destek veren Kaymakamımız Sayın Bilal Bozdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlyas Mercanla birlikte var güçleri ile çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Halk Eğitim Müdürlüğünün Açmış Olduğu Kurslar ve Hizmetlerden Bazıları
Kaymakamlık SYDV Başkanlığı İşbirliği ile Aile Destek Merkezinde  Kadınlara yönelik kursların yanında yine Kaymakamlık Aile Destek Merkezinde anasınıfı açtı.
Anamur Kaymakamlığı ve Anamur MYO işbirliğinde; Depremzede Misafirlerimize iç çamaşırı dikildi. Üretilen Çamaşırları, Anamur Belediyesine ve  KYK, Spor Salonu ve Garnizon Komutanlığında misafir edilen depremzedelere ulaştırdı.
KYK Yurdu ve Garnizon Komutanlığında misafir edilen depremzedelere kurslar açıldı.
Anamur Belediyesi Uluslararası Kültür ve Muz Festivalinde stant açarak kurslar ve ürünler tanıtıldı.
Güleç Özel Eğitim Kurs Merkezinde örgün eğitimi bitirmiş gençlere hafta içi her gün eğitim vermeye devam ediliyor.
Güleç ve çevre mahallerde oturan okul öncesi dönemdeki çocuklar için ana sınıfı açıldı. Orman İşletme Müdürlüğü İşbirliği ile doğal bitki atıklardan Tablo Sergisi düzenlendi.
İlçe Tarım Müdürlüğü İşbirliği ile Arıcılık, Çilekçilik , Tıbbi Aromatik Bitkiler vb. Kursları düzenlendi.
İlçemizdeki iş yerlerine giderek; Hijyen, Ambalaj ve Paketleme Kursları düzenlendi.
Taekwondo kursiyerlerimizle yarışmalara katılıp dereceler aldık
Taekwondo Ekibi, 14-18 Aralık Türkiye Kulüpler Şampiyonasında Türkiye 3. oldular.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile Yüzme Kursu açıldı. Yüzme bilmeyen toplam 400 çocuk ve yetişkine yüzme öğretildi.
Spor, Resim ve Müzik kurslarımızla çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet verildi.
Halk Oyunları kurslarımız ile ilçemizdeki her okulda Anamur Yöresi başta olmak üzere Türk Halk Oyunları kültürünü yaşatılıyor. Resmi bayramlarda ve törenlerde düzenlenen gösterilerde etkisini gösteriyor.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında alanında uzman öğretmen kadromuzla YKS, DGS ve KPSS sınavlarına öğrencilerimiz hazırlanıyor.
Sosyal Uyum Projesi (SUYE) kapsamında Suriyeli Misafirlere yönelik eğitim etkinlikleri ve Türkçe Kursları düzenlendi. Bu anlamda, yabancılara Türkçe Eğitimi Kursu ile ilçemizde oturma izni almış 46 Rus misafirimize Türkçe öğretildi.
Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile; velilerimize, muhtarlarımıza ve 18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımıza eğitimler verildi.
İlçe Müftülüğü iş birliğinde Kur’an Kursu ve Din Eğitimi kursları düzenlendi. Yaz Kur’an Kursları başlatıldı.
İlçe Müftülüğü iş birliğinde Kur’an Kursu ve Din Eğitimi kursları düzenlendi ve Yaz Kur’an Kurslarımızı başlatıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi iş birliği ile, KADES (Kadın Destek), Telefon dolandırıcılığı, Kadın hakları vb. konularda eğitimler verildi.
Tiyatro ekibimiz, bölgesel ve ulusal çapta çeşitli yerlerde gösteri yaptılar.
Akıl ve Zeka Oyunları Kursları öğrencilerimiz; Türkiye Satranç Federasyonu Anamur, Bozyazı ve Aydıncık küçükler (7-12 yaş) İlçe Satranç Turnuvasında; 3 ayrı Birincilik elde ettiler.
MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu