Anamur Garnizon Komutanlığında Duygulandıran Emir

MHA-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutlanırken Anamur Garnizon Komutanlığı’nda herkesi duygulandıran bir emir gerçekleşti. Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in bu emre cevabı, ‘Emredersiniz’ oldu.  Anamur da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. Yıl dünümü nedeni ile makamların geleneksel çocuklara devredilmesi merasiminde Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in makamına Fatih İlköğretim 4/D Sınıf öğrencisi Nisa Atik geçti. 
Atik’i ve Okul Müdürü İlyas Ülker’i, makam girişinde Garnizon Komutanı ve beraberindeki komutanlar karşıladı. ilk emri; “Duyduğuma göre burada afetzedelerimizi misafir ediyormuşsunuz. Afetzedeleri en iyi şekilde misafir Etmenizi istiyorum.” Oldu.  
Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Atik’in bu isteğine “Emredersiniz.” Diyerek yanıt verdi ve Garnizonda kalan depremzedeler hakkında bilgi verdi. 
“Burada şu anda hali hazırda, 359 afetzede misafirimiz var. İlk geldiklerinde 470 kişiye kadar çıkmışlardı.  Sadece bu birlikte değil, Türkiye’nin çoğu birliklerinde misafir ettiğimiz afetzedelerimiz var. Burada onların bütün ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Sanki ailemizin bir misafiriymiş gibi, onları burada el üstünde tutmaya çalışıyoruz. Bugün onlar bize misafir oldu ama yarın belki biz onlara misafir olacağız. Bunun bilinci ile en iyi şekilde bu misafirlerimizi burada misafir etmeye devam edeceğiz.” Dedi. Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, günün anısına Nisa Atik’e bir hediye takdim etti. Nisa Atik’te depremzede öğrencilerin okuması için Garnizon komutanına okulundan derlediği kitabı takdim etti. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu