Anamur da Çanakkale Şehitlerinin Torunları Ağlattı

Mithat ÜNAL/-MERSİN’in Anamur ilçesinde düzenlenen Çanakkale Şehitlerini anma gününün 108. Yıldönümü duygulu anların yaşanmasına neden oldu.  Saat 09:15’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelengin sunulması ile başlayan törene, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Kasapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Macit Dede, gaziler, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Burada yapılan çelenk sunma programının ardından Anamur Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Şair Abdul Kadir Bulut kültür salonunda Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Anamur Ortaokulu öğrencileri,  Çanakkale Şehitleri’nin vatanı savunmak için verdiği mücadeleler anlatıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yüzbaşı Selahattin Onur yaptı. Onur konuşmasında; “Yüce Türk Milletinin ruhundan fışkıran, vatan sevgisinin ifadesi olan Çanakkale Zaferi, 108 yıl önce bugün, dünya tarihine, altın harflerle yazılmıştır. Tarihte eşine az rastlanan çok uluslu bir güce, etten ve kemikten duvar örüp, ruhu ile asil Türk Milletinin, dönemin en kuvvetli ordularını dize getirip, ‘Çanakkale geçilmez.’ Sözünü tarihe nakşetmiştir.” Dedi.  
13-14 yaşındaki çocukların vatan savunması için şehadete yürüyüşleri canlandırıldı. Anamur’un hangi köyünden kaç kişinin şehit olduğu tek tek isimleri ile okundu. Programda PKK terör örgütünün şehit ettiği askerlerimizin de sinevizyon da anıldı. Dekoru, kıyafeti ve senaryosu ile sık sık protokol ve vatandaşlar tarafından sık sık alkışlanan programın en duygulu anları ile küçük Hasan’ın saçına kına yakan annesinden ayrışıl ve annesinden kınaya verdiği cevabi mektubun okunması oldu. Aynı zamanda teknolojinin imana yenildiği bir savaş olduğunun da anlatıldığı Çanakkale savaşında vatanın düşman çizmelerine çiğnetilmediği bütün ayrıntıları ile ele alındı. Törenin en sonunda askerlerin şehit mezar taşlarını sahneye koymaları sırasında izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.  Türk Bayrağının temsili şehitlerin üzerine örtüldüğü anı törene katılanlar ayakta alkışladılar.  Törene katılan Kore Mustafa Madeni, hem protokolün, hem de öğrenci ve katılımcıların ilgi odağı oldu. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, tören sonunda programı sunan Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul’un şahsında öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Program, protokol heyeti ve programı sunan Anamur Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
Fotoğraflı-Görüntülü 
Görüntü Dökümü
Ataya çelenk sunumu
Meydandan genel ve detay
Salon programından genel ve detaylar
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
Yüzbaşı Onur’un konuşmasından
Çanakkale savaşının anlatıldığı sahneden genel ve detaylar
Programın sonunda Türk bayrağı ve şehit mezar taşları
İlçe Milli Eğitim Müdürü teşekkür
Fotoğraf çekimi
Süre: 5 Dk. Boyut: 600 MB. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu