Anamur Bozyazı Kumsal’ımıza Sahip Çıkalım

Mithat ÜNAL- Aanamur, Bozyazı Kumsal’ımıza sahip çıkalım. Hayata gülen gözlerle bakan Kumsal bebek, henüz yaşamının 20’nci gününde SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele etmeye başladı.

Mithat ÜNAL- Aanamur, Bozyazı Kumsal’ımıza sahip çıkalım. Hayata gülen gözlerle bakan Kumsal bebek, henüz yaşamının 20’nci gününde SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele etmeye başladı. Hemşire bir anne ve babanın ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Kumsal bebek, 6 ay içerisinde yeniden yaşama tutundurabilecek Zolgensma ilacına ulaşabilmek için küçük bedeniyle büyük bir yaşam savaşı veriyor. Anamur Bozyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna’nın desteği ile Gönüllü anneler Fatma Dönmez Ayşegül Piper Aynur Arı  Nebahat Oğuz, düzenledikleri  pilav etkinliğinde SMA Hastası Kumsal bebek için harekete geçtiler.  Organizasyonu gerçekleştiren gönüllü anneler tüm Anamur ve Bozyazı’nın ANTSO salonuna gelerek kampanyayı desteklemelerini istiyorlar. Katılımın düşük olması halinde bunun Anamur ve Bozyazı’ya yakışmayacağını kaydeden gönüllü Anne Ayşegül Piper, Kumsal bebek için herkesi buraya bekliyorum.” Dedi. Fatma Dönmez de aynı dilek ve temennilerle Kumsal Bebek için herkesin destek vermesini istedi. Dede Mehmet Kar etkinlik sırasında duygusal anlar yaşadı. Sema Kızım benim ilk torunum. Ne olur desteğinizi esirgemeyin.” Diyerek yardım bekleyen Dede Mehmet Kar, maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür etti.

Kumsal Bebeğin Anne-Babası Ceyda-Şahin Kar, bir an önce çocuklarının kurtarılması için herkesten yardım bekliyor.
Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası 3 aylık Kumsal bebeğin annesi Ceyda (24) ve babası Şahin Kar (25), kızlarının iyileşebilmesi için gerekli ilacın alınması amacıyla başlatılan yardım kampanyasına destek istedi.
Türkiye’de çok sayıda SMA hastası çocuklardan sadece biri olan Kumsal bebeğin hemşire annesi Ceyda ve aynı mesleği paylaşan babası Şahin Kar, çocuklarının sağlığına kavuşması için Valilik onayıyla yardım kampanyası başlattı. 32 milyon TL değerinde Zolgensma adlı ilacı alabilmek için Anamur ve Bozyazı ilçesinde kermesler de düzenleyen Kar çifti, destekleri artırmak için sosyal medyadan canlı yayınlar da yapmaya başladı. Kızlarının bir gün daha fazla yaşayabilmesi için görevlerini ve evlerini bırakan çift, Türkiye’de ücretsiz olarak verilen Spinraza isimli ilacın Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde verildiği için bu kente yerleşti.
‘UMUDUNUZA İHTİYACIMIZ VAR’
Bebeklerinin kucaklarında eriyip gitmesine dayanamadıklarını kaydeden anne Ceyda Kar, bu hastalığı Kumsal henüz 20 günlükken fark ettiklerini anlattı. Kar,  “Biz daha Kumsal’ı yeni kucağımıza almışken, onun heyecanını, mutluluğunu ve sevincini yaşarken,  SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendik. Dünyalar bizim başımıza yıkıldı. Ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi hiçbir şekilde bilmiyorduk. Çaresizdik. Sadece bir ilacın, yurt dışındaki bir ilacın bu hastalığın tedavisi olduğunu öğrendik. Kumsal henüz 45 günlük bir bebek ve Türkiye’nin en küçük SMA’lı hastası. Bu ilacı öğrendikten sonra bir kampanya başlattık. Bu kampanyada sizlerin desteğine ve yardımına ihtiyacımız var. Hepinizden destek bekliyoruz. Biz eşimle beraber sağlık çalışanıyız. Birçok hastanın umudu olmaya çalıştık ve olduk. Sizin destekleriniz ve umudunuza ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz. Kumsal için. Kumsal sadece bizim değil hepimizin evladı” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu