Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Neler Oldu?

Mithat Ünal/(MHA) – Anamur Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Durmuş Deniz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ağırlıklı olarak personel çıkarımı ve alımı tartışmaları damgasını vurdu. Toplantıda, Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce hizmete girmesi için çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade eden  Belediye Başkanı Durmuş Deniz, oradaki özel mülklerin kamulaştırılması için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.  Toplantının ağırlıklı gündem maddesi Belediye personelinin 29 belediye personelinin işten çıkarılması oldu.

Mithat Ünal/(MHA) – Anamur Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Durmuş Deniz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ağırlıklı olarak personel çıkarımı ve alımı tartışmaları damgasını vurdu. Toplantıda, Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce hizmete girmesi için çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade eden  Belediye Başkanı Durmuş Deniz, oradaki özel mülklerin kamulaştırılması için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Toplantının ağırlıklı gündem maddesi Belediye personelinin 29 belediye personelinin işten çıkarılması oldu. Konu hakkında MHP grup sözcüsü Orhun Yıldız Başkan Deniz’den işten çıkarılmaların gerekçesini sordu. Belediye Başkanı Durmuş Denizde, Belediye Başkanı Durmuş Deniz,  önceki dönemde personel disiplininin sağlanamadığını ve yaptıkları incelemede bir çok çalışanın işinin başında olması gerekirken   burada olmadıklarının yaptıkları incelemelerde görüldüğünü ve bu nedenle çıkarımların olduğunu söyledi.  Siyasi görüş ayırımı kesinlikle yapmadıklarını kaydeden Deniz, bundan sonra da siyasi görüşe bakılmaksızın işi ehline vereceklerinin altını çizdi. Ak Parti adına söz alan Meclis üyesi M Feyzullah Yılmazda, Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in belediyeyi adil bir şekilde yönetme gayretlerini takdir ettiğini ancak, özellikle personel alımlarında veya çıkarılmalarında siyasetten uzak durulması gerektiğini vurguladı. Başkan Deniz ise Belediyenin istihdam değil, hizmet yeri olduğunu vurguladı. Kendi partilisi Meclis üyesi Erdem Şakrucu’nun MHP sözcüsü Orhun Yılmaz’a atfen ‘Daha önceleri hiçbir CHP’li işe alınmış mı?’ şe3klindeki sorusuna da Başkan Deniz, alımlarda ve çıkarılmalarda siyaset gözetmediklerinin altını çizdi. Deniz, işini layıkı ile yapan hiç kimseye dokunmayacaklarını ve belediye adına açacakları iş yerlerine çalışacak kalifiye eleman alacaklarını veya çıkarılan elemanların dışarıda eleman arayan özel iş yerlerine alınmaları konusunda referans olacaklarını söyledi.  CHP Sözcüsü Ali Kubilay Erdal, işçi alım ve çıkarılmalarında önceki döneminde irdelenmesi gerektiğinin altını çizdi.  Personelden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ünal’da  belediye personelinin bundan önce bir çalışma disiplininin olmadığının altını çizdi.  Ünal;”Kurumlarda devamsızlık memurlarda en fazla 10 gün, işçilerde üç gündür. Ama Anamur Belediyesi’nde yaptığımız incelemelerde özellikle yüz tanıma sistemi tarandığı zaman bu devamsızlığın çok daha fazla olduğunu görüyoruz.  Ben 48 yıl devlet ve özel sektörde hizmet verdim. Personel disiplininin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bunca meslek yaşamımda bu kadar devamsızlığım yoktur. Belediyedeki disiplini de bu tecrübe ve anlayışla sağlayacağım.” Dedi.  Toplantı Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve Belediye Meclis Üyelerinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı başta olmak üzere, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Anneler gününü kutlamaları ile sona erdi. Belediye Meclisinin bundan sonraki oturumu, 4 Haziran Salı günü yapılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu