Anamur Anadolu Lisesi LGS’li Oldu

Mithat ÜNAL-Anamur Anadolu Lisesi bu yıldan itibaren LGS sınav sonucuna göre öğrenci alacak. Okul Müdürü Kemal Akmeşe okulun, Milli Eğitim Bakanlığının 16 Mayıs 2023 tarih ve 76297797 sayılı onayı ile özel program ve proje uygulayan okul kapsamına alındığını söyledi.  
Okulun hem ders ortamında, hem spor faaliyetlerinde ve AR-Ge çalışmalarında başarılı  olduğunu kaydeden Akmeşe;  “1991 yılından beri ülkemize sayısız başarılı öğrenci kazandıran Anamur Anadolu Lisesi beş yıldan beri sınavsız ve diploma puanına göre öğrenci kabul ediyordu. 
Bakanlığın bu kararı ile tekrar eski yıllarda olduğu gibi LGS puanına göre öğrenci kabul edecek. Yüksek öğretim sınavları, bilimsel, sanatsal sportif projeler ve yarışmalarda başarıları ile Anamur’un gururu olan Anadolu Lisesi sınavlı okul olarak daha nice başarılara devam edecektir.” Dedi.  
Anamur Anadolu Lisesi’nin, bakanlık sınavla gelecek 9. Sınıf öğrencilerine 120 kontenjan ayırdığını sözlerine ekleyen Okul Müdürü Kemal Akmeşe; “Proje okulu olma yolunda emeği geçen Anamur Kaymakamı Sayın Bilal Bozdemir’e, Anamur Belediye Başkanı sayın Hidayet Kılınç’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın İlyas Mercan’a teşekkür ederiz.” Diyerek okulun LGS okulu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu