Anakamp Eğitim Köyü’nden Depremzedelere Destek

MHA-Beysukent Koleji’nin kurucusu Tolga Demir ve Monte Bia Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aydın, yaşanan deprem felaketinden sonra Anakamp Eğitim Köyü’nde yetişkinler ve çocuklara verdikleri desteği MAG nisan sayısında anlattı.

Deprem sonrası; Anakamp Eğitim Köyü’nde Bolu Valiliği, MEB ve Mudurnu Kaymakamlığı iş birliğiyle, depremzede ailelere konaklama ve eğitime devam etmelerini sağlayacak bir sosyal destek programı, tasarımı oluşturduklarından bahseden Serkan Aydın şunları söyledi: “Kampımızda ağırladığımız yüz kırk beş kişiye (10-15 Mart 2023) sadece konaklama değil; yetişkinlere akşamları bir arada olabilecekleri sosyal alanlar ve programlarla, çocuklaraysa resim, spor, müzik, yaratıcı drama alanlarında her gün düzenli katılabilecekleri dersler ve serbest zaman aralıklarında ise farklı öğrenme alanlarıyla destek vermeye çalıştık. Depremden etkilenen ve ilimize göç etmek durumunda kalan öğrencilerimizi, onlar için ayrılan kontenjanlara her türlü desteği de sağlayarak yerleştirdik ve okulumuzun konumu itibarı ile gelen öğrencilerin, çevre semtlerde oturan velilerimizin yakınları olmalarından ötürü kendileri ikamet konusunda destekçi olmuştur.”

“Kampımıza katılan depremzede çocuklarımız, geldikleri andan itibaren, yaşadıkları bu ağır acı, travma ve yükü paylaşan nice insan olduğunu ve bu paylaşımı büyük bir istek ve gönüllükle yürüttüklerini gördüler” açıklamasında bulunan Tolga Demir ise şunları söyledi: “Bu, acıyı ve gerçekleri dindirmese, değiştirmese de güvenmeyi ve hâlâ umut içinde olmayı, birlikte olmanın nice başarıya ulaştırabilecek bir formül olduğunu gösterdi. Kamp süreçleri kısa da olsa, uzun yıllar hatırlayacaklarını, uzun süreli hafızalarına kazındığını umuyoruz. Kamptan ayrılırken yazdıkları notlar içinden bir cümleyi sizinle paylaşmak isteriz: “Anakamp ve burada geçirdiğim zamanlar bir sihir gibiydi, hafızamda kalan o acı olay burada yaşadığımız güzel anlarla geride kaldı. Dünyanın çok iyi insanlarla dolu olduğunu ve büyük bir iyiliğin içinde olduğumu düşünüyorum. Çok mutluyum. Sihir gibi ama gerçek… Bize çok iyi geldiniz.” (Yusuf Poyraz, 11 yaş)

Nisan 2023 sayısı ile 206. sayısına ulaşan MAG Dergi dopdolu içeriği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel dosya konusu, dekorasyon ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, dMags ve https://www.magdergi.com online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilir, Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden de MAG Ocak sayısına ulaşabilirsiniz

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu