Anadolu Lisesi Bu Yıl ki TEKNOFEST Projelerini İftar Programında Tanıttı

MHA-Mersin’in Anamur İlçesi Anadolu Lisesi TEKNOFEST’in bu yılki proje yarışmasına iki öğrencisinin oluşturduğu ‘Akıllı ve Güvenli Turizm’ projesini okulun hazırladığı iftar programında tanıttı.  Okulun Bilişim Teknoloji Öğretmeni  Asar Güven’in öncülüğünde 11. Sınıf öğrencileri takım kaptanı Zelal Deniz Ercan ve proje tasarım sorumlusu Hilal Toprak’ın hazırladığı teknoloji projesini düzenlediği iftar programında tanıttı. Tanıtıma, Kaymakam Bilal Bozdemir, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Polat Koray Heybeli, öğrenciler ve veliler katıldılar. Öğrenciler, amaçlarının ülkemize gelen turistlerin, dil bilmemelerinden kaynaklanan iletişim eksikliği ve bu nedenle yaşadıkları zorlukları oluşturdukları mobil güvenlik sistemi ile gerek yetkili birimlere, gerekse çevrelerindeki arkadaşlarına kısa yoldan iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu söylediler. Kendilerini izleyenlere projeyi bir de pratik olarak uygulamalı anlatan öğrencilerin kendinden emin hareketleri hem kaymakamdan hem de kendilerini izleyenlerden tam not aldılar. Konu hakkında görüşlerini anlatan Kaymakam Bilal Bozdemir; “ Anadolu Lisemizin öğrencileri geçen sene de çok güzel bir proje ile hem okulumuzu, hem İlçemizi temsil etmişlerdi. Oradan da çok başarılı bir sonuçla geldiler. Bu günde ‘Akıllı ve Güvenli Turizm’ Projesi ile inşallah ses getirecekler. Biz de onları her konuda olduğu gibi bu konuda da destekliyoruz. Başarılı sonuçlarla dönmelerini ümit ediyoruz.” Dedi. 
Proje; Anamur Anadolu Lisesi’nin 11. Sınıf öğrencileri  Zelal Deniz ERCAN (17), ve Hilal TOPRAK (17) turistlerin güvenlik sıkıntılarını en aza indirmek amacıyla bir Mobil uygulama geliştirdi. Turistlerin gittikleri bir mekanda veya bulundukları herhangi bir ortamda kendilerini güvende hissetmediklerinde uygulamanın içinde barındırdığı butonlar sayesinde mağduriyetini emniyet birimleri ve acente ya da istediği kişiye bildirebilecek ve gerekli birimler veya kişiler duruma müdahale ederek turisti yaşadığı mağduriyetten kurtaracak olan proje TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ‘nde 1  milyonu aşkın proje arasından  ilk 10’ a girerek finale kaldı. 
Dünya ‘nın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST’e katılmak için uzun süreden beri çalışmalarını sürdüren Mersin Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri Zelal Deniz ERCAN ve Hilal TOPRAK dünya genelinde gereken önem verilmeyen turist güvenliğine çözüm getirmeye karar verdi. Özverili çalışmalarının ardından ikili turistlerin güvenlik sorunlarını en aza indirecek bir proje geliştirdi. Turistlerin uygulamada yer alan butonlar sayesinde hızlı bir şekilde yaşadıkları problemi dile getirebileceği bir uygulama geliştiren Ercan’ın ve Toprak’ın projesi danışmanları Aysar GÜVEN tarafından çok beğenildi. Başarılı öğrenciler bu projeyle TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali ‘ ne katıldı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu