Ali Er:  ‘Beni Genel Başkanımız Davet Etti’

Mithat ÜNAL(MHA)-İYİ Parti Mersin 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Er, Anamur ve Bozyazı programını tamamladı. Geldiği iki günde Anamur ve Bozyazı’yı karış karış gezerek esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Er, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mithat Ünal’ın;  12 Yıl sonra siyasete tekrar neden döndünüz? Ak Parti’den ayrılıp neden İYİ Partiyi tercih ettiniz?  Milletvekili seçildiğiniz takdirde yeminden sonra kuracağınız ilk cümle ne olacak? Sorularını yanıtladı. Öncelikle Anavatan Partisi’nin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatan İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Er, Ak Partinin kuruluşundaki siyaset anlayışından ayrılarak tek adam yönetimine doğru yöneldiğini söyledi. Özellikle ekonomi politikasının çok yanlışa gittiğini ve bu gün bu noktaya gelindiğini kaydeden Ali Er, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine imza atmayarak partiden ayrıldığını söyledi. 
12 yıl sonra neden siyasete döndüğü ve neden İYİ Partiyi tercih ettiği yönündeki sorusu karşısında da, açık yüreklilikle cevap veren Er; “Bu benim bir isteğim değil, Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi, benim hem özelde, hem de parlamentoda arkadaşım. Beni kendisi özellikle davet etti. Seni partiye kaydedelim. Dedi. Ben özellikle kayıt olmayı kabul etmedim. Ön yoklama yapılırsa kaydolabileceğimi söyledim. Mersin halkı beni nerde görmek isterse orada olurum.’ Dedim. Ön yoklama sistemini kabul ettiler, İYİ Partiye öyle kaydoldum.” İfadesini kullandı. 
Halkın arasında dolaşırken yoğun ilgi gören Ali Er, özellikle 50 yaş üstü vatandaşların, 
 ‘Kara Çadırın Kara Çocuğu Hoş geldin.’ Diyerek kucakladılar. 
Milletvekili olarak Meclise girdiğiniz takdirde, Yemin ettikten sonra Halkın kürsüsünde kuracağınız ilk cümle ne olur? Sorusuna karşı ise İYİ Parti Mersin Milletvekili 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Er, ‘Evrensel Hukuka saygı ve bağlı kalınması’ olurdu. Cevabını verdi. Er Türkiye’yi tek adam yönetiminden kurtararak tekrar parlamenter sisteme geçmek için mücadele vereceklerinin altını çizdi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu