Akdeniz Karayolu (D-400) Bozyazı Çıkışı Tüneller Açılışa Hazırlanıyor

MHA-Mersin’in Bozyazı İlçesi, Antalya Mersin karayolu (D-400) üzerinde bulunan Bozyazı Tekmen sele yokuşu artık tarih oluyor. Bozyazı Aydıncık arasında bulunan 3 bin 600  metrelik tünel ve 800 metrelik viyadük açılışı için geri sayım başladı. 
Nisan ayı içerisinde açılması beklenen tünel ve viyadük için son rötuşları yapan yüklenici Feyza A.Ş. tünelin Bozyazı çıkışında istinat duvarları, zemin sıkıştırması, sıcak asfalt dökümü ve  döner kavşak çalışmalarını hızlandırdı. 
Firma genel saha formeni Bayram Gümüş, tünellerin ve viyadükün Nisan ayı içerisinde açışının gerçekleşeceğini söyledi. Çalışmaları hakkında bilgi veren Gümüş; Tünellerimizi ve viyadüğümüzü bütün vatandaşlarımıza ve şoför arkadaşlarımıza armağan edeceğiz. 
İnşallah kazasız belasız bu hizmeti vereceğiz.” Dedi. Üst zemin formeni Ubeit Direkte, açılışın Nisan sonuna kadar tamamlanacağının altını çizdi. 
Çalışmanın sonuna gelmenin mutluluğunu yaşayan yol işçileri, açıklamaların ardından hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
 Bu tüneller açıldığı zaman diğer tünellerin hizmete girişi ile birlikte D-400 karayolu Bozyazı-Aydıncık arasının yaklaşık 20 kilometre düşmesi bekleniyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu