Akademi Derneği İftarda Buluştu

 

İftar yemeği programına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Müftüsü Ali Can, Akademi Derneği üyelerinden Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, bölgenin tanınmış iş insanları Berdan Cıvata Kurucusu Hasan Şemsi ve Ateşler Bakliyat yöneticisi Mustafa Onur Ateş ile Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Cankut’un da bulunduğu birçok üye katıldı.

Gerçekleştirdikleri iftar programında konuşan Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Bu güzel akşamda, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, hoşgörü ve barış getirmesini diliyorum.” dedi.

Akademi Derneği’nin ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarına ve yarattığı kamu değerine de dikkat çeken Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Kuruluşumuzdan bugüne kadar başta kadınlar ve öğrenciler olmak üzere bini aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitim verdik. Bu süreçte üyelerimiz ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. Başkan Yardımcımız Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Elçisi seçildi. Üyelerimiz son bir senede 400’den fazla ulusal ve uluslararası TV kanalına canlı yayınla katıldı; yerel, ulusal ve uluslararası basında gündemi değerlendirmek suretiyle kamuyu aydınlattı. Bununla birlikte, bilimsel anlamda çok önemli bir başarıya daha imza attık. Akademi Derneği çatısı altında kurmuş olduğumuz Uluslararası Akademi Dergisi (International Journal of Academy) ile Mersin’in tarihinde ilk defa STK’lara ait bilimsel bir dergisinin olmasını sağladık. Dergimizin bilim kurullarında ABD’den Avrupa ülkelerine, alanında tanınmış bilim insanları bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Depremde Öğrencileri ve Ailelerini Yalnız Bırakmadılar

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi ile ilgili çalışmalarını da ifade eden Başkan Özbozkurt, Akademi Derneği olarak depremin yaşandığı ilk günden itibaren gerçekleştirdiğimiz yardımlara ek olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitim süreçlerine katkı sunabilmek amacıyla üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için ülke genelinde kitap destek kampanyasını başlattık ve her bir öğrencimizin alanı ve talepleri doğrultusunda kitap ve kırtasiye setleri hazırladık. Bizzat Hatay’a gidip teslim ettik. Ardından Mersin’e yerleşen depremzede öğrencilerimize kitaplarını teslim ettik ve diğer illerde bulunan depremzedelerimize kargo ile ulaştırdık ve binlerce kitap geleceğimizin aydınlık yüzleri olan gençlerimizle buluştu. Ayrıca özel eğitim kurumlarında depremzedelerimizin ücretsiz eğitim almaları adına kampanyamızı tamamladık. Yanı sıra, birçok depremzede ailenin konaklama sorununu çözüme kavuşturduk. Yine depremzedelerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise, “Akademi Derneği olarak başarılarınızı yakından büyük bir gururla takip ediyoruz. Ülkemiz, bölgemiz ve kentimiz için gerçekleştirdiğiniz her bir çalışma için sizleri tebrik ediyoruz. Gelecekte de yapacağınız faaliyetlerde her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu iftar yemeğinde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Tarsus Müftüsü Ali Can’ın ramazan ayı ve depremzedelere için yapmış olduğu duaların ardından iftar programı tamamlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu