Abdulkadir Doludeniz, ‘Milletim İçin Yola Çıktım’

Mithat ÜNAL- (MHA)İYİ Partiden Bölgemizin Aday Adayı Abdulkadir Doludeniz, Milletimi en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktım.” Dedi.  ‘Ankara da Mersinimizi her yönü ile temsil etmek için, her şeyin iyi olması adına İYİ Parti’den Millet Vekili olmak adına yol çıktım. Amacım bölgemizi en iyi şekilde temsil etmektir.” Dedi. Kanal Anamur web Televizyonunda Mithat Ünal’ın Çerçeve Programına konuk olan Doludeniz, önce kendisini tanıttı, sonra da Ünal’ın soruları doğrultusunda, neden Milletvekili olmak istediğini söyledi. 1 Nisanda yapılacak olan ön yoklamada Anamur ve Bozyazılı hemşerilerinden kendisini desteklemelerini isteyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Doludeniz, 17 Nisan 1960 yılında Bozyazı Gürlevik’te doğdum. İlköğrenimimi ana ocağı  Ak Yaka Tekeli İlkokulunda, Orta okulu Baba Ocağım, Bozyazı Ortaokulunda Liseyi yine, baba ocağım Anamur Lisesinden, Üniversiteyi de Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldum. 5 yaşında babamı kaybettim ve baba ekmeği yemek nasip olmadı.” Dedi Hayatın kendisine 5 yaşından itibaren yaşamın gerçeklerini öğrettiğini kaydeden ve hayatını hem okuyarak aynı zamanda çalışarak geçirdiğini kaydeden Abdulkadir Doludeniz, 1979’dan bu yana  bu memleketin her yerinde çalıştığını kaydederek, “Bana iş imkanı sağlayan herkese teşekkür eder minnet duygularımı iletmek istiyorum.” Dedi. 1985 yılında çalışarak sürdürdüğü bu yaşamının ilerisini Ankara Polis akademisinde stajyer polis olarak devam ettirdiğini ve daha sonra devletin bir çok kademelerinde bu yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Doludeniz, kendisini Torosların evladı bir Yörük çocuğu olarak tanımladı ve Kara çadırım çocuğuyum.” Diyerek bölgemizin genel yaşam biçimi ile özdeşleştirdi. Bu yönü ile gurur duyduğunun altını çizdi. 
Mithat Ünal’ın Neden siyasete atıldınız ve bölgemizin genel sorunları ve çözüm odakları hakkında düşünceniz nelerdir? Şeklindeki sorusuna açık yüreklilikle cevap veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Doludeniz şunları söyledi; 
“Her şeyden önce ben yerel bazda, Torosların çocuğu olarak bölgemin Ankara da ki sesi olmak istiyorum. Eli, kulağı gözü olmak istiyorum. Sonuç olarak bizim, Anamur burnundan Tarsus Ovasına baktığınız zaman, denizi ile kumuyla, güneşi ile ormanıyla, ziraatı ile gerek turizmde, gerek yayla turizminde, gerek hayvancılıkta, hiçbir yerde hak ettiği yeri alamadı. Neden İYİ Parti’den aday oldum derseniz, ‘İYİ olsun. Ama her şey daha iyi olsun.’ Düşüncesinden hareketle, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi ile bu yolda yolculuk yapmak, onunla bölgeme hizmet vermek için ‘Ben de varım.’ dedim, bu sorumlulukta elimden geleni fazlası ile ortaya koyacağım dedim ve en başta aday adayı olarak burda görev almamın sebeplerinin başında da yine parlamenter sisteme Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde, taahhütleri doğrultusunda, çorbada bizimde tuzumuz olur mu? Düşüncesinden hareketle, olacağına da kanaatim kesinleştiği için ‘evet benim gideceğim yer, İYİ Parti. İYİ Parti’den ben Yörüklerime, Toroslarıma, hizmet edebilirim kanaati kesinleşti hasıl oldu ve İYİ Partiden aday adayı olma şerefine nail oldum.” Dedi. 
Gerek eğitim, gerek sosyal yaşam ve gerekse yatırımlar koşunda Mersin için düşüncelerinin neler olduğu sorusuna yanıt veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Abdul Kadir Doludeniz, öncelikle Mersin’in her şeyden önce bir turizm şehri olduğunun altını çizen Doludeniz aynı zamanda Mersin’in bir ziraat şehri ve özellikle ormandan geçimini temin eden vatandaşlarımızın geçim kaynağı. Sonuç itibarı ile Mersin aynı zamanda doğasıyla bir hayvancılık merkezi. Mersin hem sahil turizminden, hem yayla turizminden hak ettiği yeri alamadığı için sonuç itibarı ile bugün bende bu noktada oluşturacağım kadroyla, en iyi hizmeti vermeye talibim.” İfadesine yer verdi. 
Anamur ve Bozyazı deyince ürünlerin başında muzun geldiğinin altını çizen İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday adayı Abdulkadir Doludeniz, Anamur ve Bozyazı’nın geçim kaynağı muz ve çilek gibi ürünler için bir dönüm seranın yapımı için neredeyse bir ömrün yetmez olduğunu kaydetti. Bugün en büyük sorunun hayat pahalılığı olduğunu ifade eden Doludeniz, “Bugün üretici ürettiği malın maliyetinden şikayet eder. Aracı aşırı pahalılıktan dolayı satamamaktan, alıcı da yine aşırı pahalılıktan dolayı alamamaktan şikayet eder. Sonuç itibarı ile başa dönersek bunun temeldeki sorunu üretim maliyetleridir.” İfadesine yer verdi. Ziraatta üretimin sağlanamaması durumunda ne turizmin ne sanayinin yürütülemeyeceğini kaydeden Doludeniz, ham maddenin ziraat tabanlı olduğunun altını çizdi. Ve öncelikle üretim sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu