19. Çocuk Filmleri Festivali, Oyunculuk Ve Yazarlık Atölyeleri İle Devam Ediyor

 

 

MHA-Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali, 10-16 Nisan tarihleri arasında film gösterimleri ve atölyeleriyle birlikte minik sinemaseverle buluştu. 30 Nisan’a kadar devam edecek olan festival, İstanbul Vakfı iş birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek.

 

Çocukların sanatsal üretimle iç içe olmalarına, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik eden; Çocuk Filmleri Festivali’nin 19’uncusu yazarlık ve oyunculuk atölyelerin yanı sıra film gösterimleri ile minik sinemaseverleri karşılıyor. İstanbul Vakfı iş birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekleriyle daha da büyüyen festival, çocukları; sinema ile yazım, yapım aşamasından izleme kültürüne dek bir araya getirmeye devam ediyor. Sinema kültürünü çocuklara aşılayarak evrensel bir kültürün parçaları olarak büyümelerini amaçlayan festival, çocukların dünyayı tanımalarını, kendi kimliklerini güvenle ifade edebilmeleri ve sanatı çocuklar için erişilebilir hale getirmeyi sürdürüyor.

 

Ünlü oyuncular ve senaristler çocuklarla bir araya geldiler!

 

19. Çocuk Filmleri Festivali, İstanbul Vakfı iş birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla İstanbul’un çeşitli yerlerinde gerçekleşen film gösterimleri ve atölyelerle minik sinemaseverleri Mahalle Evleri’nde ağırladı. Festival filmleri; “Karlar Kraliçesi ve Prenses”, “Arı Maya 3: Altın Küre”, “Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” çekici hikayeleri ve birbirinden farklı atmosferleriyle, büyüleyen ve eğlendiren karakterleriyle minik sinemaseverleri keyif dolu bir yolculuğa çıkarırken, Fatma Yılmaz, Ayşe Melike Çerçi, Mert Arat, Etem Caner Karaüç ve Ali Tanrıverdi ise oyunculuk ve yazarlık atölyeleri ile çocuklarla bir araya geldi. Ünlü isimler, çocukların sinema, yazarlık ve oyunculuk üzerine tüyolar almalarını sağlayarak, yazarlık ve oyunculuk hakkındaki tecrübelerini paylaştılar.

 

İstanbul Vakfı iş birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Türsak Vakfı’nın kurumsal sponsorları Fono Film, Inter Medya ve Merzigo’nun destekleri ile düzenlenen festival; film gösterimleri Fikrigün Film, CJ ENM, BG Film, BMS Film, ISF Studios ve Siyah Martı’nın sponsorluğunda hayata geçiriliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu